به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران( ایسنا)، به نقل از روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، سید یعقوب جعفری در خصوص ارسال تعرفههای خدمات پرستاری به شورای عالی بیمه گفت: آنچه انتظار جامعه پرستاری است، این است که شورای عالی بیمه بالاخره همت کند و این تعرفهها را تصویب کند و پس از سالها به انتظار پرستاران برای اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری پایان دهند.
وی افزود: اعضای شورای عالی بیمه باید در نظر داشته باشند که این تعرفهها را در فضایی واقع گرایانه مورد بررسی قرار دهند و خدای ناکرده این گونه نباشد که ارقامی ضعیف، با مبالغ غیرواقعی و ناهمخوان با واقعیت جامعه خروجی این شورا باشد.
رئیس شورای عالی نظام پرستاری ادامه داد: جامعه پرستاری توقع دارد که بالاخره از مجموعه اعتباراتی که موجود است اعم از کارانههای موجود، اضافهکاری ها، تعدیل کارانهها و از محل سرانهای که مجلس برای بیمه ها تعیین میکند، تعرفههای خدمات پرستاری نیز در حدی معقول تعیین شود.
وی افزود: البته پرستاران به هیچ عنوان زیاده خواه نیستند و نمیگویند که تعرفههایی با مبالغ خیلی بالا برای خدمات پرستاری وضع شود، ولی انتظار دارند که تعرفه ها واقع گرایانه باشد تا ان شاء الله پس از آن طی سالهای متمادی این تعرفه ها اصلاح شود.
رییس شورای عالی نظام پرستاری با بیان اینکه پرستاران سالهاست که پیگیر اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری هستند، گفت: انصاف نیست که شورای عالی بیمه در مرحله نهایی بخواهد خدای ناکرده امید جامعه پرستاری را ناامید کند.
وی افزود: به هر حال تعرفهگذاری خدمات پرستاری، قانون مصوب مجلس است و شورای عالی بیمه باید روزی به آن تمکین کند و چه بهتر که در فضای خوب این کار انجام شود و بالاخره به تنشها و کشمکشها در حوزه پرستاری خاتمه دهد.
رئیس شورای عالی نظام پرستاری تصریح کرد: البته تحقق این امر، کار سختی نیست چون تمام کارهایی که برای تعرفه گذاری نیاز بوده است، توسط سازمان نظام پرستاری انجام شده است و شرح وظایف ها تعریف شده اند، کتاب استاندارد های خدمات پرستاری تدوین شده است و K پرستاری تعیین شده است.
جعفری همچنین با اشاره به اینکه همه ملزومات تحقق قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری مهیا است و بستر برای تصویب نهایی آن فراهم است، افزود: فقط یک اراده واقعا قوی در وزارت بهداشت و بیمهها میخواهد که بدون در نظر گرفتن مسایل جنبی، واقعا واقع بینانه بنشینند و مسئله را حل کنند و تنشها را در حوزه پرستاری کاهش دهند.
وی ادامه داد: بنابراین سازمان نظام پرستاری آنچه باید انجام داده است و عضویتی نیز در شورای عالی بیمه ندارد ولی انتظار است، وزارت بهداشت به عنوان متولی پرسنل خودش در این موضوع ورود کند، زیرا پرستاران بخشی از پرسنل آنها هستند و حداقل 60 درصد پرسنل مراکز درمانی پرستار هستند و منطق ایجاب میکند که وزارت بهداشت حقیقتا از این قانون حمایت کند و پیگیر آن باشد.
جعفری اظهار کرد: انشاءالله که اگر مصوبهای در خصوص تعرفههای خدمات پرستاری از شورای عالی بیمه بیرون آمد، مصوبه خوبی باشد و این طور نباشد که ارقامی ضعیف و در حد پایین برای خدمات پرستاری لحاظ شود، زیرا در این شرایط مشکلی حل نخواهد شد و امید است که ارقام تعیین شده با واقعیت جامعه همخوانی داشته و در حد معقول و شدنی باشد.