جمعیت اسلامی پرستاران ایران

تاسیس یکهزار و سیصد و هشتاد هجری شمسی

جمعیت اسلامی پرستاران ایران

تاسیس یکهزار و سیصد و هشتاد هجری شمسی

جمعیت اسلامی پرستاران ایران

"جمعیت اسلامی پرستاران ایران" بعنوان اولین تشکل صنفی - سیاسی- اجتماعی - آموزشی و اطلاع رسانی - خدمات رسانی در حرفه پرستاری به همت تنی چند از فارغ التحصیلان پرستاری دانشگاه تهران در سال 1380 تاسیس و در بیست و پنجم خرداد هزار و سیصد و هشتاد و یک موفق به اخذ موافقت کمیسیون ماده 10 احزاب وزارت کشور و پروانه دائمی فعالیت کشوری از وزیر کشور وقت آقای سیدعبدالواحد موسوی لاری به شماره پروانه 181/42/1/الف گردید. اولین مجمع عمومی در سال 1381 برگزار گردید و هیئت رئیسه و دبیرکل انتخاب شدند. اولین دفتر جمعیت در خیابان باقرخان تاسیس گردیده و با تلاش هیئت مدیره در کمتر از 3 سال جمعیت اسلامی پرستاران ایران به یکی از 10 تشکل برتر کشور در رتبه بندی خانه احزاب وزارت کشور تبدیل شد. واحدهای آموزش، انتشارات، رفاه و تورهای مسافرتی، کارت های اعتباری، خدمات لیزینگ، بیمه ، کامپیوتر،موبایل، خدمات حقوقی، عضویت، سیاسی و ده ها خدمت دیگر برای جامعه پرستاری و پزشکی راه اندازی شده و شعب جمعیت در شهرستان ها تشکیل و رابطین بیمارستان ها انتخاب گردیدند. تعاونی های مصرف و مسکن در سال 1385 از وزارت تعاون مجوز گرفته و فعالیت خود را آغاز کردند. مجوز انتشارات از وازت ارشاد ، موسسه اموزشی از وزارت علوم، اولین نشریه روی گیشه پرستاران به نام هفته نامه جامعه پرستاری از وزارت ارشاد نیز اخذ و هریک در حوزه پرستاری شروع به خدمت رسانی کرد و صدها عنوان کتاب و هزاران نسخه نشریه طی سال های گذشته منتشر و به جامعه پرستاری و پزشکی عرصه شد. جمعیت اسلامی پرستاران ایران همواره یکی از تشکل های فعال در مسائل صنفی و حرفه ای پرستاران و با ارتباط مستمر با مراکز درمانی ، وزارت بهداشت، دولت، مجلس شورای اسلامی بالاخص کمیسیون بهداشت و درمان و نیز فراکسیون تشکل های مردم نهاد ، نهاد ریاست جمهوری ، سازمان برنامه و بودجه و ... بوده و در بسیاری از موارد انتقادات تند و صریح مسئوالان این تشکل در حوزه مشکلات صنفی و معیشتی پرستاران در رسانه ها منعکس و با همکاری دیگر تشکل ها منجر به اصلاحاتی نیز شد.

اوقات شرعی

به گزارش ایلنا، وزیر بهداشت در جمع اعضای هیئت مدیره های جدید سازمان نظام پرستاری که در محل ستاد وزارت بهداشت برگزار شد حضور پیدا کرد و به دغدغه‌های مطرح شده از سوی آنان پاسخ گفت.

به گزارش ایلنا، وزیر بهداشت در جمع اعضای هیئت مدیره های جدید سازمان نظام پرستاری که در محل ستاد وزارت بهداشت برگزار شد حضور پیدا کرد و به دغدغه‌های مطرح شده از سوی آنان پاسخ گفت.

هاشمی ضمن خیرمقدم به حاضرین این نشست انتخاب آنها را به عنوان منتخبین جامعه پرستاری تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد که منتخبین با حفظ امانت به طور شایسته در راستای عمل به دغدغه‌های جامعه پرستاری و منافع مردم قدم بردارند.

وی گفت در این دولت علیرغم مشکلات فراوانی که دولت داشت با همکاری دولت و مجلس به مشکلات مردم در حوزه سلامت توجه شد و رضایتمندی مناسبی را در حوزه خدمات درمانی ایجاد کرد اگرچه برنامه ای با این وسعت بدون نقص نخواهد بود.

هاشمی با تاکید بر توجه بلند مدت به مسائل گفت: اگر مطالبه گری را در جامعه و نزد سیاست‌گذاران ادامه دهیم بسیاری از مشکلات حل می‌شود در غیر این صورت به نظر می‌رسد که مطلوب برخی هست که این حوزه را هزینه‌بر بدانند و ادامه اجرای طرح را با مشکل مواجه کنند.

وزیر بهداشت مسئله هویت جامعه پرستاری را یکی از مسائل مهم در این حوزه دانست و گفت: متاسفانه در حوزه پرستاری در مهارت‌ها از دانش این حوزه در دنیا فاصله داریم علیرغم اینکه در محفوظات اینطور نیست. دکتر هاشمی همچنین گفت: با تعریف نکردن حدواسط بین بیمار و پرستار به هویت این شغل آسیب وارد کردیم.

هاشمی گفت: اتفاق بدی که در حوزه پرستاری رخ داد این بود در دوره های تکمیلی پرستاری ، آموزش و بالین را از هم جدا کردند و پرستاری و مامایی منحصر در دانشکده شد این اتفاق به پرستاری آسیب وارد کرد.

وی افزود برای اینکه مسئله هویت جامعه پرستاری حل شود باید اقدامات فراوانی انجام داد و این مهم کار بلند مدت می‌طلبد.

وزیر بهداشت با اشاره به شکل گیری معاونت پرستاری در وزارت بهداشت گفت: پذیرش این مساله در دانشگاه‌ها وجود نداشت و تا زمانی که این پذیرش ایجاد نشود عملکرد مطلوب حاصل نخواهد شد.

هاشمی با اشاره به مشکل نیروی انسانی در وزارت بهداشت گفت: به ما اجازه جایگزینی نیروهای بازنشسته را هم نمی‌دهند و تلاش ما برای استخدام نیرو تا کنون به نتیجه نرسیده است و تنها مسئولین امر پذیرفته‌اند که 7000 نیرو برای مراکز درمانی جدید استخدام شود.

وی گفت تصور برخی مسئولین این است که نباید این حوزه مثل سایر بخش‌های دولتی گسترش پیدا کند و باید به بخش خصوصی واگذار شود اما تا زمانی که این حوزه را اقتصادی نکنیم کسی حاضر به سرمایه‌گذاری در این بخش نیست.

هاشمی یکی از مشکلات نیروی انسانی را آموزش دانست و گفت: در برخی مراکز آموزشی پرستار تربیت می‌کنیم در حالی که 10 روز هم کار عملی انجام نمی‌دهند.

وزیر بهداشت ضمن درخواست از پرستاران برای ارتقا دانش حرفه‌ای این رشته ، گفت: باید شرایط واگذاری برخی از کارها که در حال حاضر پزشکان انجام می‌دهند به پرستاران فراهم شود. وی خاطرنشان کرد که یکی از خواسته های من ارتقای دانش پرستاری و ارتباطات بین‌المللی در این حوزه بوده است.

هاشمی در خصوص مسائل مطرح شده پیرامون کمک بهیاران گفت: وظایف کمک بهیاران با پرستاران بسیار متفاوت است و معتقدم باید حضور داشته باشند. وی افزود: بهیاران و کمک بهیاران وظایفی دارند که هیچ‌گاه با پرستاران یکی نبوده است. هاشمی گفت این شایعات که قرار است کمک بهیاران به عنوان نیروی ارزان قیمت جای پرستاران را بگیرند از ریشه غلط است.

وزیر بهداشت در خصوص طرح مبتنی بر عملکرد گفت: ما گفتیم اگر این طرح مطلوب است انجام دهید و اگر خوب نیست به شیوه قبلی برگردید به شرط آنکه متعهد بشوند 1.7برابر افزایش کارانه را بپذیرند و پایان هر ماه پرداخت کنند. تلاش ما این هست که کارانه را هم به شکل مطلوب و به موقع پرداخت کنند.

هاشمی با انتقاد از دانشگاه‌ها در خصوص اجرای طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد گفت: یک دانشگاه را نشان دهید که طرح را آن طور که ما خواسته بودیم اجرا کرده باشد. وی افزود: هر دانشگاه با صدها تبصره و ایراد طرحی که ما تصویب کرده بودیم را اجرا کردند.

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنانش کار اصلی وزارت خانه متبوعش را اقتصادی کردن حوزه سلامت دانست و گفت: اگر این بخش اقتصادی شود هم در حوزه خدمات و هم معشیت کارکنان شاهد ارتقا مناسب خواهیم بود .

هاشمی با اشاره به قانون تعرفه‌های خدمات پرستاری گفت: من بیش از همه در این خصوص تلاش کردم.

وی گفت طرح تحول سلامت هزینه‌های بیمه ها را نه تنها زیاد نکرد که کم کرد. ما نرخ دارو و تجهیزات را کم کردیم که این باعث کم شدن هزینه بیمه‌‎ها می‌شود. دکتر هاشمی با اشاره به گزارش معاونت غذا و دارو در خصوص کاهش مصرف و قیمت داروهای گران قیمت گفت: مصرف داروی آلبومین از 26 درصد به 16 درصد رسیده است که این تنها نمونه‌ای از کاهش‌هایی است که در هزینه بیمه ها رخ داده است.

وزیر بهداشت پیشنهاد اجرای طرح تعرفه گذاری خدمات پرستاری را به صورت آزمایشی در چند بیمارستان مطرح کرد و گفت: این باعث می‌شود کاستی‌ها طرح دیده شود و ببینیم چه میزان قابل اجرا شدن است.

هاشمی با انتقاد از فضاسازی در مورد درآمدهای نجومی پزشکان گفت: از یکی از بیمارستان‌های تامین اجتماعی درآمد یک پزشک را در آوردند و در تلویزیون نشان دادند و گفتند درآمد جراح ایرانی 20 برابر جراح آمریکایی است. آیا واقعا این به نفع جامعه پزشکی کشور بود؟ وآیا در بیمارستانهای دولتی پزشکان چنین درآمدی دارند؟

وزیر بهداشت در خصوص واگذاری صدور صلاحیت پروانه حرفه‌ای به نظام پرستاری گفت: این واگذاری در فضای امروز شدنی نیست اما در آینده با توجه به تعاملاتی که پیش خواهد آمد به اهداف نزدیک‌تر خواهیم شد.

هاشمی خاطرنشان کرد: اجرایی شدن قوانینی که به تصویب می‌رسانیم مستلزم آن است که محل تامین هزینه آن نیز به درستی مشخص شود و قابل دست‌یابی باشد وی از پرستاران خواست به منظور اجرای قانونی تعرفه گذاری خدمات پرستاری منابع را مطالبه کنند که در بودجه دولت دیده شود.

وزیر بهداشت گفت: اگر دانشگاه‌ها در ساخت پاویون پرستاران در استانها هزینه نکرده‌اند تخلف است. وی همچنین دکتر حریرچی، قائم‌مقام وزارت بهداشت را مامور پیگیری این موضوع کرد.

 

ابزار وبلاگ