جمعیت اسلامی پرستاران ایران

تاسیس یکهزار و سیصد و هشتاد هجری شمسی

جمعیت اسلامی پرستاران ایران

تاسیس یکهزار و سیصد و هشتاد هجری شمسی

جمعیت اسلامی پرستاران ایران

"جمعیت اسلامی پرستاران ایران" بعنوان اولین تشکل صنفی - سیاسی- اجتماعی - آموزشی و اطلاع رسانی - خدمات رسانی در حرفه پرستاری به همت تنی چند از فارغ التحصیلان پرستاری دانشگاه تهران در سال 1380 تاسیس و در بیست و پنجم خرداد هزار و سیصد و هشتاد و یک موفق به اخذ موافقت کمیسیون ماده 10 احزاب وزارت کشور و پروانه دائمی فعالیت کشوری از وزیر کشور وقت آقای سیدعبدالواحد موسوی لاری به شماره پروانه 181/42/1/الف گردید. اولین مجمع عمومی در سال 1381 برگزار گردید و هیئت رئیسه و دبیرکل انتخاب شدند. اولین دفتر جمعیت در خیابان باقرخان تاسیس گردیده و با تلاش هیئت مدیره در کمتر از 3 سال جمعیت اسلامی پرستاران ایران به یکی از 10 تشکل برتر کشور در رتبه بندی خانه احزاب وزارت کشور تبدیل شد. واحدهای آموزش، انتشارات، رفاه و تورهای مسافرتی، کارت های اعتباری، خدمات لیزینگ، بیمه ، کامپیوتر،موبایل، خدمات حقوقی، عضویت، سیاسی و ده ها خدمت دیگر برای جامعه پرستاری و پزشکی راه اندازی شده و شعب جمعیت در شهرستان ها تشکیل و رابطین بیمارستان ها انتخاب گردیدند. تعاونی های مصرف و مسکن در سال 1385 از وزارت تعاون مجوز گرفته و فعالیت خود را آغاز کردند. مجوز انتشارات از وازت ارشاد ، موسسه اموزشی از وزارت علوم، اولین نشریه روی گیشه پرستاران به نام هفته نامه جامعه پرستاری از وزارت ارشاد نیز اخذ و هریک در حوزه پرستاری شروع به خدمت رسانی کرد و صدها عنوان کتاب و هزاران نسخه نشریه طی سال های گذشته منتشر و به جامعه پرستاری و پزشکی عرصه شد. جمعیت اسلامی پرستاران ایران همواره یکی از تشکل های فعال در مسائل صنفی و حرفه ای پرستاران و با ارتباط مستمر با مراکز درمانی ، وزارت بهداشت، دولت، مجلس شورای اسلامی بالاخص کمیسیون بهداشت و درمان و نیز فراکسیون تشکل های مردم نهاد ، نهاد ریاست جمهوری ، سازمان برنامه و بودجه و ... بوده و در بسیاری از موارد انتقادات تند و صریح مسئوالان این تشکل در حوزه مشکلات صنفی و معیشتی پرستاران در رسانه ها منعکس و با همکاری دیگر تشکل ها منجر به اصلاحاتی نیز شد.

اوقات شرعی

سلامت نیوز: مدیر پرستاری بیمارستان قلب جماران، حقوق دریافتی پرستاران را با توجه به سختی کار آنها در نظام سلامت، غیر منصفانه خواند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از از سینا نیوز، غلامرضا خسروی گفت: پرستاران با افزایش تعرفه پزشکی مخالف نیستند بلکه حرف آنها این است که اگر افزایشی در تعرفه پزشکی رخ می‌دهد چرا این افزایش در تعرفه پرستاری صورت نمی‌گیرد و افزایش حقوق پرستاران به نسبت سختی و فشار کار آنها سجیده نمی‌شود؟

وی افزود: حرفه پرستاری بسیار حساس و سخت است، به طوری که جزء مشاغل سخت محسوب می‌‍‌شود. قطعاً حقوق و مزایایی که به مشاغل سخت تعلق می‌گیرد برحسب سختی آن است، اما متاسفانه این روند در حرفه پرستاری مشاهده نمی‌شود.

خسروی با بیان اینکه درمان، کاری گروهی است، گفت: در واقع یکی از این افراد تاثیرگذار در این کار گروهی پرستاران هستند که بیشترین وقت را با بیماران می‌گذرانند. شاید بتوان گفت پرستاران تنها گروهی هستند که در طول شبانه روز به طور مداوم از بیمار مراقبت می‌کنند.

وی گفت: حقوق دریافتی پرستاران با توجه به سختی و فشار کار، بسیار غیرمنصفانه است. به طوری که میانگین حقوقی یک پرستار به رقمی بالا‌تر از یک میلیون و دویست تومان نمی‌رسد و این میزان در مقابل فشار کاری که یک پرستار متحمل می‌شود بسیار پایین است.

مدیر پرستاری بیمارستان قلب جماران گفت: در اکثر مصوبات قانونی حق پرستار ادا نمی‌شود به طوری که در تصویب قوانین، بیشتر پزشکان و گروه‌های درمانی دیگر لحاظ می‌شوند.

وی با اشاره به قانون ارتقاء بهره‌وری که از سال 89 در هیئت دولت تصویب شد، گفت: متاسفانه تا کنون این قانون به صورت کامل اجرایی نشده است.

خسروی در مورد مفاد این قانون گفت: در این قانون مشکلات پرستاران تا اندازه‌ای دیده شده است. به طوری که ساعت کاری یک پرستار 44ساعت در هفته بود که براساس این قانون به حدود ?? ساعت در هفته می‌رسد. همچنین بر اساس این قانون با توجه به ضریب شب کاری به ازای هر ساعت در شب، باید ?? درصد مازاد به پرستار تعلق می‌گرفت که این موارد تنها در بعضی از مراکز درمانی و آن هم به صورت محدود اجرا می‌شود.

وی در ادامه افزود: با اینکه چهار سال از تصویب این قانون می‌گذرد اما در حال حاضر حدود چند ماه است که در بعضی مراکز درمانی آن هم نه به صورت کامل، اجرا می‌شود.

مدیر پرستاری بیمارستان قلب جماران ادامه داد: دولت برای اجرای این قانون باید بودجه‌ای در اختیار نظام پرستاری قرار دهد. این مشکلات در حرفه پرستاری موجب شده است تا استقبال از رشته پرستاری کاهش یابد در حالی که مراکز درمانی با کمبود پرستار مواجه هستند.

وی ادامه داد: همچنین مشاهده شده است که فارغ التحصیلان رشته پرستاری با توجه به شرایط موجود و مشکلات گریبانگیر این حرفه، دیگر مایل به کار کردن در شغل پرستاری نیستند. متاسفانه در دولت‌های مختلف، شعارهایی در راستای احقاق حقوق پرستاران زده می‌شود اما عملی نمی‌شود.

خسروی به طرح تحول سلامت اشاره کرد و گفت: از زمان اجرایی شدن طرح تحول سلامت، مراجعه مردم به بیمارستا ن‌ها خصوصاً بیمارستان‌های دولتی افزایش یافته که به دنبال آن فشار کاری پرستاران نیز دو چندان شده است، ولی در مقابل از هیچ‌گونه افزایش حقوقی برخوردار نشده‌اند؛ که این امر اعتراض پرستاران را در پی داشته است.

وی ادامه داد: در کل می‌توان گفت در هیچ بخشی از طرح تحول سلامت به پرستاران توجهی نشده است که نتیجه آن خسارت‌های جبران ناپذیری همچون ترک حرفه پرستاری و مهاجرت برای این قشر است.

خسروی تصریح کرد: از آنجایی که طرف ما بیمار و یک انسان است اعتقادات دینی و انسانی ما اجازه نمی‌دهد حتی دقایقی دست از کار بکشیم. به طوری که با توقف مجموعه پرستاری، این بیمار است که متضرر می‌شود و چه بسا انسان‌های زیادی جان خود را از دست بدهند.

ابزار وبلاگ