جمعیت اسلامی پرستاران ایران

تاسیس یکهزار و سیصد و هشتاد هجری شمسی

جمعیت اسلامی پرستاران ایران

تاسیس یکهزار و سیصد و هشتاد هجری شمسی

جمعیت اسلامی پرستاران ایران

"جمعیت اسلامی پرستاران ایران" بعنوان اولین تشکل صنفی - سیاسی- اجتماعی - آموزشی و اطلاع رسانی - خدمات رسانی در حرفه پرستاری به همت تنی چند از فارغ التحصیلان پرستاری دانشگاه تهران در سال 1380 تاسیس و در بیست و پنجم خرداد هزار و سیصد و هشتاد و یک موفق به اخذ موافقت کمیسیون ماده 10 احزاب وزارت کشور و پروانه دائمی فعالیت کشوری از وزیر کشور وقت آقای سیدعبدالواحد موسوی لاری به شماره پروانه 181/42/1/الف گردید. اولین مجمع عمومی در سال 1381 برگزار گردید و هیئت رئیسه و دبیرکل انتخاب شدند. اولین دفتر جمعیت در خیابان باقرخان تاسیس گردیده و با تلاش هیئت مدیره در کمتر از 3 سال جمعیت اسلامی پرستاران ایران به یکی از 10 تشکل برتر کشور در رتبه بندی خانه احزاب وزارت کشور تبدیل شد. واحدهای آموزش، انتشارات، رفاه و تورهای مسافرتی، کارت های اعتباری، خدمات لیزینگ، بیمه ، کامپیوتر،موبایل، خدمات حقوقی، عضویت، سیاسی و ده ها خدمت دیگر برای جامعه پرستاری و پزشکی راه اندازی شده و شعب جمعیت در شهرستان ها تشکیل و رابطین بیمارستان ها انتخاب گردیدند. تعاونی های مصرف و مسکن در سال 1385 از وزارت تعاون مجوز گرفته و فعالیت خود را آغاز کردند. مجوز انتشارات از وازت ارشاد ، موسسه اموزشی از وزارت علوم، اولین نشریه روی گیشه پرستاران به نام هفته نامه جامعه پرستاری از وزارت ارشاد نیز اخذ و هریک در حوزه پرستاری شروع به خدمت رسانی کرد و صدها عنوان کتاب و هزاران نسخه نشریه طی سال های گذشته منتشر و به جامعه پرستاری و پزشکی عرصه شد. جمعیت اسلامی پرستاران ایران همواره یکی از تشکل های فعال در مسائل صنفی و حرفه ای پرستاران و با ارتباط مستمر با مراکز درمانی ، وزارت بهداشت، دولت، مجلس شورای اسلامی بالاخص کمیسیون بهداشت و درمان و نیز فراکسیون تشکل های مردم نهاد ، نهاد ریاست جمهوری ، سازمان برنامه و بودجه و ... بوده و در بسیاری از موارد انتقادات تند و صریح مسئوالان این تشکل در حوزه مشکلات صنفی و معیشتی پرستاران در رسانه ها منعکس و با همکاری دیگر تشکل ها منجر به اصلاحاتی نیز شد.

اوقات شرعی

نتیجه عملکرد غیرکارشناسی  برخی  سیاست گذاران چرخه بهداشت و درمان طی  25 سال گذشته در حوزه پرستاری  ثمرات  زیر را به دنبال داشته است :

  1. کارکنان پرستاری  پائین ترین حقوق را در سطح کارکنان دولت حتی  30 درصد پائین تر از فرهنگیان دریافت می  کنند .

پرستاران امروز مجبورند برای  تأمین مایحتاج اولیه زندگی  خود در 2 یا 3 شیفت کار کنند . به نظر شما پرستاری  که امشب در یک بیمارستان دولتی  و مثلا در بخش عفونی  به 30 نفر از بیماران با تشخیص های  سل ، ایدز ، هپاتیت و ... خدمت رسانی  می  کند و هر لحظه ممکن است به کوچکترین اشتباه ، خود نیز گرفتار آنها شود آیا می  تواند فردای  همان شب نیز تا غروب آفتاب در مرکز دیگری  و در بخش ICU که از بخش های  پرامتری  است مراقبت مناسب و مفید داشته باشد ؟

در طرح کذایی  کارانه که ساخته و پرداخته افکار سیستم پزشک سالار بوده علیرغم حضور 24 ساعته پرستاران درصد محدودی  از پزشکان حدود 30 برابر از پرستاران بیشتر دریافتی  دارند .

  1. کمبود نیروی  انسانی  : علیرغم توسعه بیمارستانها و ایجاد بخش های  تخصصی  و فوق تخصصی  و افزایش دو برابری  جمعیت و از طرفی  افزایش پزشک تا 5 برابر و کاهش طول بستری  بیماران و پیچیده شدن مراقبت ها ولی  متأسفانه تعداد پرستاران کاهش یافته به طوری  که اگر مردم ما بخواهند حداقل مراقبت ها را دریافت نمایند نیاز به جذب 120 هزار پرستار وجود دارد .
  2. آموزش ، آموزش مداوم که در دنیای  امری  اجتناب ناپذیر برای  پرستاران بالینی  است متأسفانه در کشور ما علیرغم مصوبه مجلس این امر فراموش شده است و با عنایت به پیشرفتهای  روزافزون علوم پزشکی  ، پرستاری  هیچ سهمی  در بورس های  خارج از کشور ندارد و به بازآموزی هم  هیچ توجهی  نشده است .

عمق فاجعه نشان از مظلومیت ، نجابت و از جان گذشتگی  پرستاران دارد به نحوی  که پرستاران با 3 شیفت کار هم به اندازه کارشناس همطراز  از خود در سازمان مدیریت و برنامه ریزی  حقوق نمی  گیرند .

نتایج عملکرد سیاست گذاران در گذشته باعث فشردگی  مطالبات و انباشته شدن آنها و از طرفی  فشار بی امان کار سخت و از سویی  دیگر تبعیض باعث شده در حال حاضر پرستارانی  خسته ، رنجور ، مضطرب ، بی انگیزه که دیگر حتی نای ایستادن ندارند و خود نیاز به مراقبت و پرستاری  دارند . که قطعا تهدیدی  جدی  برای  سلامت جامعه و مردم است .

روابط عمومی

جمعیت اسلامی پرستاران ایران

ابزار وبلاگ