به گزارش سازمان ملل در ربع قرن آتی تقریباً تمامی رشد جمعیت در شهرها به وقوع خواهد پیوست که بیشتر آن در کشورهای کمتر توسعه یافته است یعنی تا سال 2030 بیش از 60% از جمعیت جهان در مناطق شهری به سر خواهند برد. چنین شهرنشینی گسترده موجب ایجاد چالشهای عظیم مانند فقر ، جنایت و اعتیاد به مواد مخدر می شود. در بسیاری از شهرهای رو به گسترش جهان حفاظت از محیط زیست ناچیز است و برنامه ریزی برای آن بی هدف است.
در واقع پیامدهای زیست محیطی رشد شهرنشینی قابل توجه است. شهرها مصرف کنندگان فعال منابع طبیعی و ایجاد کننده زباله هستند و بیشترین مقدار گازهای گلخانه ای را تولید می کنند که موجب تغییر آب و هوای جهان می شود.
شهرها غالباً کیفیت آب را کاهش می دهند ، چشمه ها را خشک می کنند ، محیط دریایی را آلوده می کنند ، هوا را متعفن می کنند ، زمین را تخریب کرده و تنوع زیست محیطی را از بین می برند.
در این روز جهانی محیط زیست ، همه ما انسانهای کره خاکی باید چالش شهر نشینی را جدی بگیریم باید به گسترش فضای سبز ، جنگل های مصنوعی ، حفظ اکولوژی موجود در طبیعت ، مطالعه و آشنایی با مسائل زیست محیطی و کنترل و بازیافت زباله ها ، تولید مولدهای انرژی که کمتر برای طبیعت مضر باشند همت گماریم. و در احیای منابع طبیعی و شهرهای سبز کوشا باشیم. جمعیت اسلامی پرستاران ایران نیز دوشادوش آحاد ملت روز جهانی محیط زیست را گرامی می دارد و این روز را به تمامی دست اندرکاران این امر مهم تبریک می گوید امید است با تلاش مسائل ذیربط شاهد فجایع زیست محیطی نظیر نابودی جنگلها و آلودگی شدید شهرهای بزرگ و ... نباشیم.
روابط عمومی
جمعیت اسلامی پرستاران ایران