انواده تنها نظام اجتماعی است که در همه جوامع ، از مذهبی و غیرمذهبی پذیرفته شده و در جوامع گوناگون دارای نقش ، پایگاه و منزلت های گوناگون است . با اینکه خانواده هسته ای کوچک از اجتماع است در حیات اجتماعی مردم نقش و تأثیر فراوانی دارد . خانواده هسته اول همه سازمانها و نهادهای اجتماعی است همه نقش های مربوط به ایجاد تمدن و انتقال مواریث و رشد و شکوفایی انسانیت به آن مربوط می شود و نیز همه سنت ها ، عقاید و آداب ویژگی های فردی و اجتماعی از طریق خانواده به نسل جدید انتقال می دهد . جامعه متشکل از خانواده هاست ، مختصات آن از طریق روابط خانوادگی قابل توصیف است . اثر وجودی مفید و یا زیانبخش آن ، به جامعه هم می رسد .
ساخت و منشی آن در سکون یا اضطراب جامعه مؤثر است . انگیزه اعضایش در انگیزه ای اجتماع تأثیر می گذارد چگونگی منشی و سبک زندگی آن در اخلاق جامعه و در صحت یا بیماری آن نقشی مؤثر دارد .
با توجه به وظایف خانواده که از اهم آن می توان به ابقای نسل ، پرورش نسل و مراقبت از آن به سبب حفظ آن از خطرات گوناگون ، صمیمیت و نزدیکی تنگاتنگ ، اعضاء و همرنگی و همدلی و تعاون و تکمیل و تکامل و ایجاد زمینه آن و آسایش در خانواده نامبرد به اهمیت جایگاه ویژه به عنوان یک نهاد اجتماعی می توان پی برد . در این راستا با توجه به اینکه کانون خانواده در بسیاری از کشورها مورد توجه جدی قرار نمی گیرد و مشکلات اجتماعی ناشی از آن قابل مشاهده است . لذا بر مسئولین امر است تا در این راستا با برنامه ریزی های صحیح و علمی گامی در جهت تثبیت و حفظ کانون خانواده ها بردارند .
روابط عمومی
جمعیت اسلامی پرستاران ایران