جمعیت اسلامی پرستاران ایران

تاسیس یکهزار و سیصد و هشتاد هجری شمسی

جمعیت اسلامی پرستاران ایران

تاسیس یکهزار و سیصد و هشتاد هجری شمسی

جمعیت اسلامی پرستاران ایران

"جمعیت اسلامی پرستاران ایران" بعنوان اولین تشکل صنفی - سیاسی- اجتماعی - آموزشی و اطلاع رسانی - خدمات رسانی در حرفه پرستاری به همت تنی چند از فارغ التحصیلان پرستاری دانشگاه تهران در سال 1380 تاسیس و در بیست و پنجم خرداد هزار و سیصد و هشتاد و یک موفق به اخذ موافقت کمیسیون ماده 10 احزاب وزارت کشور و پروانه دائمی فعالیت کشوری از وزیر کشور وقت آقای سیدعبدالواحد موسوی لاری به شماره پروانه 181/42/1/الف گردید. اولین مجمع عمومی در سال 1381 برگزار گردید و هیئت رئیسه و دبیرکل انتخاب شدند. اولین دفتر جمعیت در خیابان باقرخان تاسیس گردیده و با تلاش هیئت مدیره در کمتر از 3 سال جمعیت اسلامی پرستاران ایران به یکی از 10 تشکل برتر کشور در رتبه بندی خانه احزاب وزارت کشور تبدیل شد. واحدهای آموزش، انتشارات، رفاه و تورهای مسافرتی، کارت های اعتباری، خدمات لیزینگ، بیمه ، کامپیوتر،موبایل، خدمات حقوقی، عضویت، سیاسی و ده ها خدمت دیگر برای جامعه پرستاری و پزشکی راه اندازی شده و شعب جمعیت در شهرستان ها تشکیل و رابطین بیمارستان ها انتخاب گردیدند. تعاونی های مصرف و مسکن در سال 1385 از وزارت تعاون مجوز گرفته و فعالیت خود را آغاز کردند. مجوز انتشارات از وازت ارشاد ، موسسه اموزشی از وزارت علوم، اولین نشریه روی گیشه پرستاران به نام هفته نامه جامعه پرستاری از وزارت ارشاد نیز اخذ و هریک در حوزه پرستاری شروع به خدمت رسانی کرد و صدها عنوان کتاب و هزاران نسخه نشریه طی سال های گذشته منتشر و به جامعه پرستاری و پزشکی عرصه شد. جمعیت اسلامی پرستاران ایران همواره یکی از تشکل های فعال در مسائل صنفی و حرفه ای پرستاران و با ارتباط مستمر با مراکز درمانی ، وزارت بهداشت، دولت، مجلس شورای اسلامی بالاخص کمیسیون بهداشت و درمان و نیز فراکسیون تشکل های مردم نهاد ، نهاد ریاست جمهوری ، سازمان برنامه و بودجه و ... بوده و در بسیاری از موارد انتقادات تند و صریح مسئوالان این تشکل در حوزه مشکلات صنفی و معیشتی پرستاران در رسانه ها منعکس و با همکاری دیگر تشکل ها منجر به اصلاحاتی نیز شد.

اوقات شرعی

رئیس کل سازمان نظام پرستاری در واکنش به ادغام یا ارتقا معاونت پرستاری گفت: ما همچنان به بودن نام پرستاری بر معاونت پرستاری اصرار داریم و معاونت پرستاری را خط قرمز خود میدانیم.

دکتر اصغر دالوندی در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پرستاری در واکنش به پیشنهاد ادغام معاونت پرستاری گفت: این پیشنهاد با هدف ارتقا معاونت پرستاری و ادغام رشته های توانبخشی و مامایی در کنار پرستاری و تغییر نام این معاونت به معاونت مراقبت ، مامایی و توانبخشی عنوان شده است1

وی ادامه داد: هسته و شیرازه پرستاری در دنیا مراقبت است و پرستاری واژه ای شناخته شده بین المللی است و به هیچ وجه برای سازمان نظام پرستاری، بدنه عظیم پرستاری، جامعه علمی و آکادمیک پرستاری تغییر نام آن قابل قبول نیست و با توجه به این که پرستار محور تیم توانبخشی محسوب می شود اما این گروه پرستاران را به رسمیت نمیشناسند، نمونه عینی آن تنظیم سند سکته مغزی بدون نام پرستاری است، در حالیکه محور مراقبت از بیماریهای مزمن و مدیریت کیسها، پرستاران هستند و صدها مقاله بین المللی در این زمینه به چاپ رسانده اند، بنابراین دسیپلین پرستاری نمی تواند کنار مامایی و توانبخشی قرار گیرد و مشکلات و چالش های جدید تری را برای حقوق، کار و زندگی پرستاران ایجاد خواهد کرد.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری خاطر نشان کرد: ما با حذف نام پرستاری از معاونت پرستاری به بهانه توسعه مراقبت در سطح کشور و ساماندهی برخی از رشته های سرگردان در حوزه وزارت بهداشت کاملا مخالف هستیم زیرا واژه پرستاری در تمام دنیا قابل شناسایی بوده و به عنوان هویت این حرفه به شمار می رود.

وی با بیان این که سازمان بین المللی پرستاران و کشورهای صاحب سبک واژه پرستاری را به مراقبت تغییر نمی دهند، تصریح کرد: ما همچنان بر واژه ارزشمند پرستاری در معاونت پرستاری اصرار داریم و وجود رشته های توانبخشی و مامایی در کنار پرستاری به نوعی تضعیف این معاونت محسوب می شود زیرا با ورود این افراد،  افراد غیر پرستار برکرسی جدید خواهند نشست و ما در شورای معاونین وزارت بهداشت نیاز به این کرسی پرستاری در کنار سایر معاونین داریم اگر این اتفاق رخ دهد قطعاً خلا جدی در نظام سلامت رخ خواهد داد و جامعه پرستاری را از اهداف خود دور می کند.

دالوندی با بیان این که معاونت پرستاری همچنان خط قرمز ما خواهد بود، تاکید کرد: اگر وزارتخانه قصد ادغام سایر رشته ها و ایجاد معاونت جدیدی برای این رشته ها دارد می تواند آنها را در سطح مدیر کلی جانمایی کند زیرا تعداد کادر آنها حتی یک دهم کادر پرستاری نیست و ما به همه همکاران تیم سلامت احترام می گذاریم.

وی افزود: با توجه به وضعیت جمعیتی پرستاران که بیش از نیمی از وزارت بهداشت را تشکیل می دهند وهمچنین١٥٠٠ عضو هیئت علمی و قریب ۲۰۰ دانشکده پرستاری در سطح کشور از این جایگاه  دفاع می کنیم و آمادگی خود را جهت نشست و گفتگو با طراحان این طرح اعلام می داریم.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری با گلایه مندی از وزیر بهداشت اظهار داشت: امیدواریم وزیر بهداشت به وعده های خود در مجلس و روز پرستار عمل کند، همچنان که قول مساعد استخدام سالانه دهها هزار پرستار را داده است و باید به دنبال تقویت پرستاری باشد.

وی در خصوص رشته مراقبت سلامت که علیرغم وعده های معاونت‌آموزشی وزارت بهداشت در خصوص این که فعلاً به مرحله اجرا در نخواهد آمد، گفت: متاسفانه با توجه به شنیده ها، این رشته با مهر شورای برنامه ریزی به دانشگاه ها ابلاغ شده که سم مهلکی برای پرستاری به شمار می رود و توطئه جدیدی علیه پرستاری محسوب می شود .

دالوندی یادآور شد: در کل دنیا پرستاری در سه سطح حضور فعال دارد و ایجاد رشته مراقبت سلامت در هیچ کجای دنیا مصداق نداشته و دلیل راه اندازی این رشته توسط معاونت آموزشی مشخص نیست و سازمان نظام پرستاری و جامعه پرستاری ایجاد این رشته را محکوم کرده و به دنبال جلوگیری از راه اندازی این رشته و سرگردانی فارغ التحصیلان و موازی کاری خواهد بود
ابزار وبلاگ