جمعیت اسلامی پرستاران ایران

تاسیس یکهزار و سیصد و هشتاد هجری شمسی

جمعیت اسلامی پرستاران ایران

تاسیس یکهزار و سیصد و هشتاد هجری شمسی

جمعیت اسلامی پرستاران ایران

"جمعیت اسلامی پرستاران ایران" بعنوان اولین تشکل صنفی - سیاسی- اجتماعی - آموزشی و اطلاع رسانی - خدمات رسانی در حرفه پرستاری به همت تنی چند از فارغ التحصیلان پرستاری دانشگاه تهران در سال 1380 تاسیس و در بیست و پنجم خرداد هزار و سیصد و هشتاد و یک موفق به اخذ موافقت کمیسیون ماده 10 احزاب وزارت کشور و پروانه دائمی فعالیت کشوری از وزیر کشور وقت آقای سیدعبدالواحد موسوی لاری به شماره پروانه 181/42/1/الف گردید. اولین مجمع عمومی در سال 1381 برگزار گردید و هیئت رئیسه و دبیرکل انتخاب شدند. اولین دفتر جمعیت در خیابان باقرخان تاسیس گردیده و با تلاش هیئت مدیره در کمتر از 3 سال جمعیت اسلامی پرستاران ایران به یکی از 10 تشکل برتر کشور در رتبه بندی خانه احزاب وزارت کشور تبدیل شد. واحدهای آموزش، انتشارات، رفاه و تورهای مسافرتی، کارت های اعتباری، خدمات لیزینگ، بیمه ، کامپیوتر،موبایل، خدمات حقوقی، عضویت، سیاسی و ده ها خدمت دیگر برای جامعه پرستاری و پزشکی راه اندازی شده و شعب جمعیت در شهرستان ها تشکیل و رابطین بیمارستان ها انتخاب گردیدند. تعاونی های مصرف و مسکن در سال 1385 از وزارت تعاون مجوز گرفته و فعالیت خود را آغاز کردند. مجوز انتشارات از وازت ارشاد ، موسسه اموزشی از وزارت علوم، اولین نشریه روی گیشه پرستاران به نام هفته نامه جامعه پرستاری از وزارت ارشاد نیز اخذ و هریک در حوزه پرستاری شروع به خدمت رسانی کرد و صدها عنوان کتاب و هزاران نسخه نشریه طی سال های گذشته منتشر و به جامعه پرستاری و پزشکی عرصه شد. جمعیت اسلامی پرستاران ایران همواره یکی از تشکل های فعال در مسائل صنفی و حرفه ای پرستاران و با ارتباط مستمر با مراکز درمانی ، وزارت بهداشت، دولت، مجلس شورای اسلامی بالاخص کمیسیون بهداشت و درمان و نیز فراکسیون تشکل های مردم نهاد ، نهاد ریاست جمهوری ، سازمان برنامه و بودجه و ... بوده و در بسیاری از موارد انتقادات تند و صریح مسئوالان این تشکل در حوزه مشکلات صنفی و معیشتی پرستاران در رسانه ها منعکس و با همکاری دیگر تشکل ها منجر به اصلاحاتی نیز شد.

اوقات شرعی

 دنیا در مسیر تخصصی‌تر کردن این رشته در حال حرکت است، بازگشت به عقب تنها هزینه‌ها را زیاد می‌کند.

ابوالفضل جاریانی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا گفت: در زمینه رشته پرستاری ما نیازمند کارشناس پرستاری هستیم نه کاردانی پرستاری.

جاریانی با اشاره به اینکه جامعه پزشکی با کمبود پرستار مواجه است، گفت: با این وجود نیاز نیست که کاردان این رشته به بیمارستان‌ها اعزام شود.یکی از دلایل کمبود پرستاران این است که ما نتوانستیم خواسته های پرستارانی را که تربیت کرده‌ایم، تامین کنیم.

وی تاکید کرد: برای رفع این مشکل لازم است که ما جذابیت رشته پرستاری را در بیمارستان‌ها افزایش دهیم و به دنبال راهکارهای رفع مشکلات این بخش باشیم.اگر این کارها انجام شود، مطمئن هستم که پرستارانی که در بیمارستان ها کار نمی‌کنند و در بخش‌های دیگر مانند شرکت‌ها و محیط های کاری که ربطی به بیمارستان ندارد، مجدد به محیط بیمارستانی باز می‌گردند.

رئیس انجمن پرستاران ایران افزود: شاید احیای کاردانی پرستاری در کوتاه مدت برای نظام سلامت مفید باشد اما در دراز مدت اثرات منفی بر جای خواهد گذاشت.

جاریانی در تشریح معایب اجرایی شدن این طرح عنوان کرد: پرستاری یک علم است و نیاز به تخصص دارد.در شرایط کنونی دنیا به سمت تخصصی شدن این علم در حرکت است. در شرایط فعلی پرستاران در مقطع دکتری در حال فارغ التحصیلی هستند، چرا با وجود این فارغ التحصیلان باید به دوران کاردانی پرستاری بازگردیم؟

وی با اشاره به اینکه نیازمند افراد متخصص در این رشته هستیم، گفت: شاهد فارغ التحصیلان تخصصی در این رشته هستیم.ما متخصص پرستاری از سالمندان، بیماران قلبی، اورژانس و غیره داریم این در حالی است، که می‌خواهیم به دوران کاردانی این رشته بازگردیم.

رئیس انجمن پرستاران ایران درباره علل مطرح شدن این طرح از سوی معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: برنامه هایی که می‌تواند برای جذب رشته پرستاری داشته باشد در نظام سلامت به عنوان هزینه از آن یاد می‌شود، در صورتی که ما معتقدیم این کار سرمایه‌گذاری در نظام سلامت است.

وی تاکید کرد: ما اعتقاد داریم که باید به این مساله به عنوان سرمایه گذاری نگاه شود. مقام معظم رهبری فرموده اند اهمیت به پرستاری ضامن سلامت جامعه است.اگر بخواهیم به جای بحث کارشناسی ارشد در بیمارستانها و جذب جامعه پرستاری و بهبود وضعیت جامعه پرستاری بحث کاردانی این رشته را مطرح کنیم، موجب کاهش انگیزه در بین جامعه پرستاری می‌شویم.

جاریانی افزود: مهمترین مسائلی که باید به جای مطرح کردن احیای کاردانی پرستاری به آن پرداخته شود، عدالت در پرداخت‌ها، کاهش ساعت کاری و استاندارد کردن شرایط کاری پرستاران است.

وی با اشاره به لزوم اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری، گفت: اجرای قوانین حوزه پرستاری می‌تواند کمک زیادی به بهبود وضعیت این قشر کند و مطمئن هستم اجرای این مساله موجب می‌شود، بسیاری از افرادی که از این شغل خارج شده‌اند دوباره به بیمارستان‌ها باز می‌گردند و ما با افزایش ورود پرستاران متخصص به بیمارستان ها مواجه خواهیم شد.

ابزار وبلاگ