جمعیت اسلامی پرستاران ایران

تاسیس یکهزار و سیصد و هشتاد هجری شمسی

جمعیت اسلامی پرستاران ایران

تاسیس یکهزار و سیصد و هشتاد هجری شمسی

جمعیت اسلامی پرستاران ایران

"جمعیت اسلامی پرستاران ایران" بعنوان اولین تشکل صنفی - سیاسی- اجتماعی - آموزشی و اطلاع رسانی - خدمات رسانی در حرفه پرستاری به همت تنی چند از فارغ التحصیلان پرستاری دانشگاه تهران در سال 1380 تاسیس و در بیست و پنجم خرداد هزار و سیصد و هشتاد و یک موفق به اخذ موافقت کمیسیون ماده 10 احزاب وزارت کشور و پروانه دائمی فعالیت کشوری از وزیر کشور وقت آقای سیدعبدالواحد موسوی لاری به شماره پروانه 181/42/1/الف گردید. اولین مجمع عمومی در سال 1381 برگزار گردید و هیئت رئیسه و دبیرکل انتخاب شدند. اولین دفتر جمعیت در خیابان باقرخان تاسیس گردیده و با تلاش هیئت مدیره در کمتر از 3 سال جمعیت اسلامی پرستاران ایران به یکی از 10 تشکل برتر کشور در رتبه بندی خانه احزاب وزارت کشور تبدیل شد. واحدهای آموزش، انتشارات، رفاه و تورهای مسافرتی، کارت های اعتباری، خدمات لیزینگ، بیمه ، کامپیوتر،موبایل، خدمات حقوقی، عضویت، سیاسی و ده ها خدمت دیگر برای جامعه پرستاری و پزشکی راه اندازی شده و شعب جمعیت در شهرستان ها تشکیل و رابطین بیمارستان ها انتخاب گردیدند. تعاونی های مصرف و مسکن در سال 1385 از وزارت تعاون مجوز گرفته و فعالیت خود را آغاز کردند. مجوز انتشارات از وازت ارشاد ، موسسه اموزشی از وزارت علوم، اولین نشریه روی گیشه پرستاران به نام هفته نامه جامعه پرستاری از وزارت ارشاد نیز اخذ و هریک در حوزه پرستاری شروع به خدمت رسانی کرد و صدها عنوان کتاب و هزاران نسخه نشریه طی سال های گذشته منتشر و به جامعه پرستاری و پزشکی عرصه شد. جمعیت اسلامی پرستاران ایران همواره یکی از تشکل های فعال در مسائل صنفی و حرفه ای پرستاران و با ارتباط مستمر با مراکز درمانی ، وزارت بهداشت، دولت، مجلس شورای اسلامی بالاخص کمیسیون بهداشت و درمان و نیز فراکسیون تشکل های مردم نهاد ، نهاد ریاست جمهوری ، سازمان برنامه و بودجه و ... بوده و در بسیاری از موارد انتقادات تند و صریح مسئوالان این تشکل در حوزه مشکلات صنفی و معیشتی پرستاران در رسانه ها منعکس و با همکاری دیگر تشکل ها منجر به اصلاحاتی نیز شد.

اوقات شرعی

دکتر سیامک عزیزی، دبیرکل جمعیت اسلامی پرستاران ایران طی پیامی، فرخنده میلاد حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) و گرامیداشت روز پرستار را تبریک گفت.

در بخشی از این پیام آمده است :

پرستاری تخصصی است برای حفظ،ارتقاء و بازیابی سلامت افراد جامعه

   شاید این فرموده مقام معظم رهبری در سالروز فرخنده میلاد حضرت زینب کبری سلام الله  علیها که به زیبایی - روز پرستار - نامیده شده است ، مبین اهمیت و جایگاه والای حرفه ای و اجتماعی پرستار باشد که :«پرستاری بر خلاف دیگر مشاغل علاوه بر کار جمعی با اخلاق و عواطف خود و تحمل تمام سختیهای مربوط  به برخورد با بیماران ومشکلات ناشی از بیماری سلامتی را به بیمار هدیه میکند».

تنوع وظایف و حساسیت بالای اقدامات پرستاری و تاثیر گزاری روحی  وجسمی ، مرگ ، تولد ، درد و رنج ونگرانی واضطراب بیمار و همراهان موجب شده است  که این حرفه دومین شغل سخت دنیا مطرح گردد و طبق فرموده مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «مسئولان زیربط  در برنامه ریزیها وتصمیم گیریها باید به شغل پرستاری بعنوان یکی از مشاغل سخت بنگرند و به وظایف خود در قبال پرستاران عمل نمایند »  قانون و بلکه بالاتر از آن ولازم الاجرا است.

به هر حال اهمیت و حساسیت حرفه پرستاری از جهت تماس با داروها و مواد شیمیایی و عوامل متعدد بیماریزا و مشقات روحی و جسمی بر کسی پوشیده نیست لاکن سیستم پزشک سالار وزارت بهداشت با سعی در نادیده گرفتن این جامعه یکصد هزار نفری در امر تصمیم گیری و مدیریت بر آنچه که به سرنوشت پرستاری مربوط است لطمات جبران ناپذیری را بر پیکره بهداشت و درمان کشور وارد ساخته و در صورت ادامه ، جامعه درمان را با یک بحران جدی مواجه خواهد کرد .

بدین لحاظ جمعیت اسلامی پرستاران ایران  به عنوان حزب مدافع حقوق جامعه پرستاری و در جهت   توسعه سلامت اجتماعی ازمقام وزیربهداشت خواستاراست :  

1- شآن و جایگاه در خور حرفه پرستاری و پرستار در بیمارستانها ، مراکز بهداشتی درمانی ،دانشگاهها  و سیستم های مدیریتی و سیاست گزاری به رسمیت شناخته شده و وزارت بهداشت از  نادیده گرفتن پرستاران در امور مدیریتی و تصمیم مربوط به خود پرهیز کند.

2 حقوق و دستمزد متناسب با نوع وساعت کاری پرستاران در بخشهای دولتی با تغییر در صد توزیع طرح کارانه و در بخشهای خصوصی با افزایش ضرایب کاری  و اجرای طرح تغرفه گذاری خدمات پرستاری اصلاح گردد.

3- استقرار نظام هماهنگ ساعت کاری پرستاران در کلیه مجموعه های دولتی و خصوصی و پرهیز از اعمال شیفت های 24 ساعته و به بالا بدلیل لطمات جدی بر کیفیت ارائه خدمات پرستاری

4 اصلاح ضریب تعداد پرستار به بیمار در بخشهای عمومی و تخصصی به جهت افزایش کیفیت مراقبتهای پرستاری و رعایت حداقل استاندارد های بین المللی

5- تجهیز بخشهای ویژه و خاص که پرسنل با مواد و داروهای شیمیایی و اشعه ها ی مضر ارتباط مستمر دارند و در اختیار قرار دادن لوازم و تجهیزات ایمنی

6- لحاظ کردن امنیت شغلی پرستاران و کیفیت و کمیت خدمات سلامتی

7- ایجاد زمینه های مناسب برای اشتغال بیش از بیست هزار پرستار بیکار با توجه به کمبود شدید پرسنل در بیمارستانهای دولتی و نیمه دولتی و نیز حمایت از بخش خصوصی و کلینک ها ی پرستاری

8         - برگزاری نظام هماهنگ بازآموزی در تخصصهای مختلف پرستاری در سطح دانشگاهها و بیمارستانهای وابسطه و مراکز خصوصی

 

در پایان جمعیت اسلامی پرستاران ایران  ضمن  تبریک مجدد فرارسیدن روز پرستار ، از تمامی پرستاران سخت کوش و ایثارگر در اقصی نقاط میهن اسلامی میخواهد ضمن حفظ وحدت و یکپارچگی ، ارتباط با تشکل های حرفه ای پرستاری  ، تلاش در جهت حفظ و تثبیت جایگاه والای شغلی و ارتقاء سطح معلومات علمی و تشکیل انجمن ها ، احزاب و گروههای صنفی ، یاریگر ما در راستای توسعه سلامت اجتماعی و احقاق حقوق بر حق جامعه پرستاری باشند.

والسلام علیکم

جمعیت اسلامی پرستاران ایران

ابزار وبلاگ