جمعیت اسلامی پرستاران ایران

تاسیس یکهزار و سیصد و هشتاد هجری شمسی

جمعیت اسلامی پرستاران ایران

تاسیس یکهزار و سیصد و هشتاد هجری شمسی

جمعیت اسلامی پرستاران ایران

"جمعیت اسلامی پرستاران ایران" بعنوان اولین تشکل صنفی - سیاسی- اجتماعی - آموزشی و اطلاع رسانی - خدمات رسانی در حرفه پرستاری به همت تنی چند از فارغ التحصیلان پرستاری دانشگاه تهران در سال 1380 تاسیس و در بیست و پنجم خرداد هزار و سیصد و هشتاد و یک موفق به اخذ موافقت کمیسیون ماده 10 احزاب وزارت کشور و پروانه دائمی فعالیت کشوری از وزیر کشور وقت آقای سیدعبدالواحد موسوی لاری به شماره پروانه 181/42/1/الف گردید. اولین مجمع عمومی در سال 1381 برگزار گردید و هیئت رئیسه و دبیرکل انتخاب شدند. اولین دفتر جمعیت در خیابان باقرخان تاسیس گردیده و با تلاش هیئت مدیره در کمتر از 3 سال جمعیت اسلامی پرستاران ایران به یکی از 10 تشکل برتر کشور در رتبه بندی خانه احزاب وزارت کشور تبدیل شد. واحدهای آموزش، انتشارات، رفاه و تورهای مسافرتی، کارت های اعتباری، خدمات لیزینگ، بیمه ، کامپیوتر،موبایل، خدمات حقوقی، عضویت، سیاسی و ده ها خدمت دیگر برای جامعه پرستاری و پزشکی راه اندازی شده و شعب جمعیت در شهرستان ها تشکیل و رابطین بیمارستان ها انتخاب گردیدند. تعاونی های مصرف و مسکن در سال 1385 از وزارت تعاون مجوز گرفته و فعالیت خود را آغاز کردند. مجوز انتشارات از وازت ارشاد ، موسسه اموزشی از وزارت علوم، اولین نشریه روی گیشه پرستاران به نام هفته نامه جامعه پرستاری از وزارت ارشاد نیز اخذ و هریک در حوزه پرستاری شروع به خدمت رسانی کرد و صدها عنوان کتاب و هزاران نسخه نشریه طی سال های گذشته منتشر و به جامعه پرستاری و پزشکی عرصه شد. جمعیت اسلامی پرستاران ایران همواره یکی از تشکل های فعال در مسائل صنفی و حرفه ای پرستاران و با ارتباط مستمر با مراکز درمانی ، وزارت بهداشت، دولت، مجلس شورای اسلامی بالاخص کمیسیون بهداشت و درمان و نیز فراکسیون تشکل های مردم نهاد ، نهاد ریاست جمهوری ، سازمان برنامه و بودجه و ... بوده و در بسیاری از موارد انتقادات تند و صریح مسئوالان این تشکل در حوزه مشکلات صنفی و معیشتی پرستاران در رسانه ها منعکس و با همکاری دیگر تشکل ها منجر به اصلاحاتی نیز شد.

اوقات شرعی

وزیر بهداشت با بیان اینکه حدود ۱۸ هزار پرستار طی دو سال گذشته بازنشسته شده اند، گفت: بر اساس قانون باید به ازای هر بازنشسته، یک نفر استخدام شود اما این امر تاکنون محقق نشده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سیدحسن هاشمی ظهر دوشنبه در همایش نکوداشت مجریان برتر برنامه ارتقاء کیفیت خدمات هتلینگ در محل سالن مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران، ضمن قدردانی از دست‌اندرکاران این همایش اظهار داشت: این همایش برای قدردانی از کسانی است که با ارائه تلاش و خدمات باکیفیت ضمن حفظ حقوق شهروندی احترام بیماران را نیز نگه دارند.

وی گفت: همانگونه که هریک از ما انتظار داریم در مراجعه به مراکز درمانی، خدمات مناسبی دریافت کرده و مورد احترام قرار گیریم. بیماران نیز همین انتظار را دارند و در این صورت است که مردم از عملکرد کادر درمانی و بیمارستان‌ها راضی خواهند بود.

هاشمی با اشاره به جلسه روز گذشته هیئت دولت خاطرنشان کرد: در این جلسه وزیر ارشاد، با اعلام نتیجه یک نظرسنجی معتبر، وزارت بهداشت را به عنوان دستگاه اول در رضایت مردم و ارائه خدمات معرفی کرد.

وی افزود: به رغم تمام نامهربانی‌ها شاهد رشد عملکرد این وزارتخانه در سه ماهه تابستان نسبت به سه ماهه بهار امسال بوده‌ایم.

وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم مراقبت و نگهداری از اموال مردم در بیمارستان‌ها تصریح کرد: یکی از اشکالات دستگاه‌های دولتی عدم مراقبت از وسایل و تجهیزات است؛ حال آنکه این وسایل بیت‌المال بوده و باید دقت بیشتری در مراقبت و نگهداری از آنها داشته باشیم.

هاشمی تاکید کرد: ما باید در سیستم خود باید مراقب اموال مردم باشیم و در هزینه‌کرد نگهداری از وسایل و تجهیزات درمانی نهایت تلاش‌مان را به عمل آوریم.

وزیر بهداشت، توسعه بخش اورژانس را گام بعدی برنامه ارتقا کیفیت خدمات هتلینگ نام برد و گفت: اورژانس به عنوان خط اول بخش درمان باید به طور جدی مورد توجه باشد زیرا بسیاری از مراجعات به بخش اورژانس است و باید مجرب‌ترین پزشکان، پرستاران، نیروهای خدماتی و امکانات و تجهیزات پزشکی در این بخش ارائه شود زیرا علاوه بر ایجاد رضایتمندی در بیماران ارائه خدمات مناسب در این بخش از بسیاری از معلولیت‌های بعدی جلوگیری می‌کند.

هاشمی درباره تأمین نیروی انسانی گفت: بیمارستان‌ها می‌توانند نیروی پرستار، کمک پرستار، بهیار و نیروهای اتاق عمل خود را با مجوز دانشکده‌های پرستاری که به زودی ابلاغ خواهد شد تأمین کنند؛ مشروط به اینکه از همان ابتدا این نیروها را بورسیه کنند.

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه مجوز استخدام وجود ندارد، خاطرنشان کرد: حدود ۱۸ هزار پرستار طی دو سال گذشته بازنشسته شدند و طبق قانون باید به ازای هر بازنشسته، یک نفر استخدام شود اما این امر تاکنون محقق نشده بنابراین مراکز درمانی می‌توانند از طریق دانشکده‌های پرستاری کمبود پرستار را جبران کنند.

به گفته هاشمی، با اجرای طرح تحول سلامت حدود ۴ هزار نیروی متخصص در بیمارستان‌ها مستقر شده و همین تعداد نیز بزودی به کادر درمانی کشور اضافه می‌شود.

وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم نظارت بیشتر معاونت درمان برای مراقبت از اجرای طرح تحول در عین حال گفت: بیمه‌ها باید در این بخش نقش خودشان را ایفا کنند و در صورت عدم همکاری بیمه‌ها دولت در این باره چاره اندیشی کند.

هاشمی با اشاره به گذشت بیش از ۷ ماه از سال جاری و اینکه در این مدت وزارت بهداشت تنها ۶ درصد از طلب خود از بیمه‌ها را دریافت کرده ، تصریح کرد: این وضعیت قانونا و شرعاًٌ قابل قبول نیست به ویژه در جایی که کارگران حق بیمه خود را پرداخت می‌کنند.

وی اظهار کرد: اگر قانون به اجرا درآید باید کسانی که وظیفه خود را به خوبی انجام نمی‌دهند توبیخ شوند زیرا نمی‌توان بخش بهداشت و درمان کشور را فلج کرد.

وزیر بهداشت با بیان این که طرح تحول سلامت تاکنون خوب پیش رفته است، گفت: با اجرای این طرح تعداد مراجعان به مراکز درمانی بیش از ۳۰ درصد افزایش یافته و این افراد کسانی هستند که در گذشته به علت ناتوانی مالی از بسیاری از خدمات درمانی محروم مانده‌اند.

وی اظهار امیدواری کرد: افرادی که برای ادامه اجرای این طرح موانع ایجاد می‌کنند مشکلاتشان حل شده و انصافشان بیشتر شود.

وزیر بهداشت در پایان با تاکید بر لزوم توجه جدی به مسئله مرگ مادر، نوزاد و کودک گفت: گرچه وضعیت ایران نسبت به کشورهای همسایه بهتر است، اما وضعیت کنونی برای ما مطلوب نیست و باید نسبت به مرگ مادر، نوزاد و کودک حساسیت بیشتری به خرج داد و از کسانی که در این زمینه کوتاهی می‌کنند نباید گذشت.

وی با تاکید بر اینکه مرگ مادران را شخصاً دنبال می‌کنم تاکید کرد: توجه و حساسیت نسبت به این امر باید از رأس کادر درمانی در بیمارستان‌ها، مراکز درمانی و دانشگاه‌ها آغاز شود.

ابزار وبلاگ