جمعیت اسلامی پرستاران ایران

تاسیس یکهزار و سیصد و هشتاد هجری شمسی

جمعیت اسلامی پرستاران ایران

تاسیس یکهزار و سیصد و هشتاد هجری شمسی

جمعیت اسلامی پرستاران ایران

"جمعیت اسلامی پرستاران ایران" بعنوان اولین تشکل صنفی - سیاسی- اجتماعی - آموزشی و اطلاع رسانی - خدمات رسانی در حرفه پرستاری به همت تنی چند از فارغ التحصیلان پرستاری دانشگاه تهران در سال 1380 تاسیس و در بیست و پنجم خرداد هزار و سیصد و هشتاد و یک موفق به اخذ موافقت کمیسیون ماده 10 احزاب وزارت کشور و پروانه دائمی فعالیت کشوری از وزیر کشور وقت آقای سیدعبدالواحد موسوی لاری به شماره پروانه 181/42/1/الف گردید. اولین مجمع عمومی در سال 1381 برگزار گردید و هیئت رئیسه و دبیرکل انتخاب شدند. اولین دفتر جمعیت در خیابان باقرخان تاسیس گردیده و با تلاش هیئت مدیره در کمتر از 3 سال جمعیت اسلامی پرستاران ایران به یکی از 10 تشکل برتر کشور در رتبه بندی خانه احزاب وزارت کشور تبدیل شد. واحدهای آموزش، انتشارات، رفاه و تورهای مسافرتی، کارت های اعتباری، خدمات لیزینگ، بیمه ، کامپیوتر،موبایل، خدمات حقوقی، عضویت، سیاسی و ده ها خدمت دیگر برای جامعه پرستاری و پزشکی راه اندازی شده و شعب جمعیت در شهرستان ها تشکیل و رابطین بیمارستان ها انتخاب گردیدند. تعاونی های مصرف و مسکن در سال 1385 از وزارت تعاون مجوز گرفته و فعالیت خود را آغاز کردند. مجوز انتشارات از وازت ارشاد ، موسسه اموزشی از وزارت علوم، اولین نشریه روی گیشه پرستاران به نام هفته نامه جامعه پرستاری از وزارت ارشاد نیز اخذ و هریک در حوزه پرستاری شروع به خدمت رسانی کرد و صدها عنوان کتاب و هزاران نسخه نشریه طی سال های گذشته منتشر و به جامعه پرستاری و پزشکی عرصه شد. جمعیت اسلامی پرستاران ایران همواره یکی از تشکل های فعال در مسائل صنفی و حرفه ای پرستاران و با ارتباط مستمر با مراکز درمانی ، وزارت بهداشت، دولت، مجلس شورای اسلامی بالاخص کمیسیون بهداشت و درمان و نیز فراکسیون تشکل های مردم نهاد ، نهاد ریاست جمهوری ، سازمان برنامه و بودجه و ... بوده و در بسیاری از موارد انتقادات تند و صریح مسئوالان این تشکل در حوزه مشکلات صنفی و معیشتی پرستاران در رسانه ها منعکس و با همکاری دیگر تشکل ها منجر به اصلاحاتی نیز شد.

اوقات شرعی

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بحث تحول آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور اشاره کرد و گفت: امیدوارم آموزش پزشکی دچار تحول شود.زیرا آموزشی که اکنون به دانشجویان ارائه می‌شود از نظر زمان و محتوا مشابه 30 سال گذشته است.

به گزارش خبرنگار دانشگاهی ایسنا، دکتر سیدحسن هاشمی در حاشیه نشست معاونین آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور با بیان این مطلب افزود: البته منابع آموزش پزشکی به روز است و به این معنی نیست که دانش دانشجویان مانند گذشته است. اما سبک آموزشی و طول دوره آموزشی باید تغییر پیدا کرده و در تقویت متخصصان تجدیدنظر صورت گیرد.

وی ادامه داد: این تجدیدنظر باید در اعتباربخشی مراکز ماموریت‌محور شدن دانشگاه‌ها، پیشگیری از گسترش بی‌رویه آموزش عالی و تلاش در جهت استقلال دانشگاه‌ها باشد.

وزیر بهداشت به بحث طرح نیروی انسانی اشاره کرد و گفت: مجلس 30 درصد ظرفیت تربیت دانشجو را به نقاط محروم داده است برای اینکه آسیبی دیده نشود ما طرحی را پیشنهاد داده‌ایم که تصویب شده است. طبق این طرح دانشگاه‌های علوم پزشکی باید در مناطق محروم بتوانند طی ده سال آینده به نحوی نیرو تربیت کنند که نیازی اعزام نیرو و انجام طرح نباشد.

دکتر هاشمی در ادامه در مورد بحث آمایش اظهار کرد: در دو جلسه گذشته در شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد بحث آموزش و آمایش سرزمین صحبت کردیم و قرار است کارگروه‌های مرتبط با این موضوع کار را نهایی کنند و در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شود.

وی ادامه داد: این بحث فارغ التحصیلان طرح نیروی انسانی که باید سه تا پنج سال به صورت اجباری به مناطق محروم بروند که اکنون این مدت برابر شده است و باید سامان پیدا کند.

وزیر بهداشت با اشاره به طرح تحول نظام سلامت افزود: در طرح تحول نظام سلامت به دنبال این هستیم که مدت زمان طرح نیروی انسانی کاهش پیدا کند و متخصصانی که صرفا در مراکز دولتی ارائه خدمت می‌کنند برای بومی‌گزینی متعهد شوند و نیروهای مورد نیاز دانشگاه‌ها ظرف 10 سال تامین شوند.

وی با تاکید بر اینکه این طرح بیشتر باید برای کسب مهارت فارغ‌التحصیلان باشد، اظهار کرد: به فارغ‌التحصیلان ظلم زیادی می‌شود زیرا باید مدت زیادی را در قالب طرح بگذرانند.

به گزارش خبرنگار ایسنا، دکتر هاشمی در نشست معاونین آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور گفت: خوشبختیم که فعالیت خوبی در حوزه آموزش در حال اجرا است. در یک سال گذشته برنامه‌ریزی‌هایی شده است و باید امسال شاهد تغییرات باشیم.

وی افزود: در یک سال و چهار ماه گذشته حوزه سلامت مورد توجه جدی سیاستگذاران اعم از دولت، مجلس و سایر قوا قرار گرفته است، که این توجه توانسته رضایت مندی نسبی مردم را جلب کرده و عقب ماندگی این حوزه در طول دو دهه گذشته را تا اندازه‌ای جبران کند.

وی با بیان اینکه سه اقدام جدی در حوزه سلامت صورت گرفته است توضیح داد: اقدام اول کاهش پرداخت از جیب مردم، اقدام مردم توجه به بهداشت و اقدام سوم قطع ارتباط مستقیم مالی پزشک با بیمار است که هر کدام تغییر جدی در حوزه خدمات درمانی ایجاد کرده است.

وزیر بهداشت با اشاره به مرحله اول گفت: در موضوع اول که کاهش پرداخت هزینه توسط مردم است نقش معاونین آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی در تهیه تجهیزات ایجاد آزمایشگاه و غیره در بیمارستان‌های آموزشی مهم است. بیمار نباید برای انجام آزمایشها و اقدامات دیگر مجبور به ترک بیمارستان شود.

دکتر هاشمی با اشاره به بخش دوم گفت: در مورد بهداشت برخی دروغی را به خود تلقین می‌کنند و باورشان می‌شود. من چندبار تایید کردم بورسیه‌ای را برای بخش بهداشت مشخص کنید و خدمت بخواهید. اما این دروغ گفته نشود که به بخش بهداشت توجه نمی‌شود. در حوزه بین بخشی فشاری که وارد می‌شد در حوزه بهداشت است. تاکنون یک ریال هم به بهداشت داده نشده است.

وی با بیان اینکه هیچ جای دنیا بیش از 20 درصد بودجه بهداشت و درمان به بخش بهداشت داده نمی‌شود افزود: اگر هم اکنون درمان مشکل جدی مردم است دلیل آن عدم توجه به بهداشت در سال‌های گذشته است.

وی ادامه داد: ما باید توجه کنیم که اکنون با همان تیمی کار می‌کنیم که در دو دهه گذشته فعالیت می‌کردند و نمی‌شود انتظار معجزه داشت.

وزیر بهداشت در ادامه به بسته تحول نظام سلامت اشاره کرد و گفت: اتفاقی که افتاد این است که معاونین آموزشی آن طور که باید در بیمارستان‌های آموزشی وقت نگذاشتند البته این امر نسبی بوده و دلیل آن کم صحبت کردن و کمتر حضور یافتن است. روشن فکران ما همیشه منتقد هستند نمی‌توان گفت اعضای هیات علمی در هر چه نقد می‌کنند حق دارند. ما هم عضو هیات علمی بودیم و می‌دانیم شرایط خیلی خوب بود.

اگر بر همان ریل گذشته حرکت کنیم چیزی از آموزش باقی نمی‌ماند

دکتر هاشمی با تاکید بر اینکه بسیاری از افراد به دنبال پیدا کردن نقص هستند و خیلی از این افراد پزشک هستند، اظهار داشت: اگر ما بر همان ریل گذشته حرکت کنیم چیزی از آموزش باقی نمی‌ماند.

وی با بیان اینکه فراخوان‌ها باید پرمحتواتر باشند که این امر با توجه به اینکه مجوز مطب را برای همکارانی که به طرح می‌روند ممنوع کردیم امکان پذیر می‌شود، توضیح داد: قبلا فردی که به طرح می‌رفت اجازه تاسیس مطب داشت به همین دلیل نقشش در بخش دولتی کمرنگ‌تر و در بخش خصوصی پررنگ‌تر می‌شد. اما با عدم اجازه تاسیس مطب علاقمندی و ماندگاری در دانشگاه و همین طور علاقمندی برای رشته‌های کم اقبال بیشتر می‌شود.

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه معاونین آموزشی باید وارد بخش عملی کار شوند افزود: معاونین آموزشی تاکنون کار تئوری انجام می‌دادند. اما الان باید وارد عمل شوند وارد عمل شدن در این حوزه نسبت به درمان شهامت بیشتری می‌خواهد.

در بخش پزشک عمومی به جز کشورهای جهان سوم کمتر کشوری است که سیستم آموزش آن مشابه سیستم آموزشی ما باشد.

هنگامی که آموزشی پزشکی را با 30 سال گذشته مقایسه می‌کنیم متوجه می‌شویم که فرقی نکرده است. آموزش عمومی باید از نظر زمان و محتوا تغییر کند. پزشک خانواده مسیری است که نیاز جامعه بوده و باید برای آن برنامه داشته باشیم.

دانشگاهها ماموریت محور شوند

وزیر بهداشت در ادامه در بحث استقلال دانشگاه‌ها تاکید کرد و گفت: من معتقد به دانشگاه مستقل هستم و امیدوارم بودجه دانشگاه‌ها را در اختیار آن‌ها گذاشته و آن‌ها را ماموریت محور کنیم تا خودشان در حوزه‌های مختلف آموزش، پژوهش، پذیرش، درمان و غیره تصمیم بگیرند. اما خود دانشگاه‌ها خیلی به این موضوع علاقه ندارند.

دکتر هاشمی ادامه داد: به طور کلی تغییر سخت و پرهزینه است و مدیران آن کمتر برای آن اقدام می‌کنند ما باید اول باور کنیم که می‌توانیم تغییر ایجاد کنیم و بعد دست به اقدام بزنیم. البته منظور من دانشگاه‌های قدیمی و بزرگ است. زیرا دانشگاه‌های نوپا باید در سایه دانشگاه‌های بزرگ فعالیت کرده و حتما متصل به منبع باشند.

وی به رشته‌های تخصصی اشاره کرد و گفت: در مورد رشته‌های تخصصی باید آمادگی داشته باشیم. هم اکنون عرضه و تقاضا با هم نمی‌خواند یک زمان عده‌ای به اشتباه ادعا می‌کردند که تعداد پزشک و متخصص در کشور زیاد است. تصور من این بود که با تغییر پرداخت‌ها 6000 پزشک عمومی داشته باشیم. ما اکنون باید نیروی بیشتری پزشک عمومی مشغول به فعالیت داشته باشیم و جلوی پذیرش رشته‌هایی که برای آن‌ها کار نیست را بگیریم.

وی با تاکید بر اینکه بومی گزینی باید اتفاق بیفتد گفت: دانشگاه‌های کوچک باید تقویت شوند و خوش استقبال و خوش بدرقه باشند و از کسانی که مطب نمی‌زنند و در اختیار دانشگاه هستند به خوبی استفاده کنند. هر سال 2400 متخصص اضافه می‌شود و دانشگاه باید برنامه‌ریزی مناسب برای تربیت این تعداد نیرو را داشته باشد. اگر بومی گزینی صورت گیرد مساله طرح نیروی انسانی برطرف می‌شود.

تاسیس معاونت نیروی انسانی در وزارت بهداشت

وزیر بهداشت از تاسیس معاونت نیروی انسانی خبر داد و گفت: باید طرح نیروی انسانی در وزارت بهداشت برطرف شود که برای این منظور ما پیشنهاد کردیم معاونت نیروی انسانی دایر شود تا بتوانیم طرح نیروی انسانی را کم یا حذف کنیم.

دکتر هاشمی در ادامه به دانشگاه‌های ماموریت محور اشاره کرد و گفت: چرا باید دانشگاه‌های بزرگی مانند دانشگاه تهران، شیراز، اصفهان، تبریز و مشهد فعالیتی را انجام دهند که در 50 سال گذشته انجام می‌دهد. چه لزومی دارد دانشگاه تهران برخی رشته‌ها را تربیت کند.

وی با تاکید بر اینکه باید به مساله نظارت توجه شود گفت: کار ما سیاست‌گذاری و نظارت است خواهش می‌کنم برای حفظ آنچه تاکنون انجام داده‌ایم نظارت را هم جدی بگیرید.

نظارت در شهرستان‌ها به مراتب بهتر است اما در تهران به دلیل گستردگی این موضوع ضعیف‌تر است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

وزیر بهداشت در ادامه به مساله اعضای هیات علمی جدید اشاره کرد و گفت: هیچ چیزی مهمتر از انتخاب اعضای هیات علمی نیست.

باید توجه کنیم استادی که پذیرش می‌کنیم سواد، اخلاق و علاقه داشته باشد در غیر این صورت تا زمانی که این استاد در دانشگاه حضور دارد تبعاتش به پای دانشگاه است.صرف دانش مهم نیست مهم علاقمندی این افراد است مخصوصا در برخی از رشته‌ها که با روح و روان مردم سر وکار دارند باید دقت کنیم که رفتار استاد در فارغ التحصیلان بسیار تاثیرگذار است.

افزایش 2درصدی اعتبارات آموزشی

دکتر هاشمی در ادامه در مورد مساله اعتبارات گفت: اعتبارات ما نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است. سال گذشته 12 درصد اعتبارداشتیم اما امسال 14 درصد اعتبار داریم. اگر معاونین آموزشی به دنبال تحول و تغییر در حوزه آموزش باشند نمی‌گذاریم نگران اعتبار باشند. البته کار آن‌ها نیازمند بودجه نیست و فقط در بحث هیات علمی و تجهیزات نیاز به بودجه دارند.

مردم باید باور کنند در کشور هر نوع خدمتی که انجام می‌شود موثر است و آنچه تاکنون صحبت شده باید عملیاتی و اجرا شود.

وی با تاکید بر اینکه نباید وارد حاشیه شده و از متن دور شویم گفت: رسانه‌ها در مورد جامعه پزشکی نظر خودشان و مردم را ارائه می‌کنند ما به نظر مردم بیشتر اعتنا می‌کنیم نباید تصور کنیم جامعه پزشکی مورد هجمه قرار گیرد البته گاهی در این مورد بی‌انصافی می‌شود. ما باید خودمان را نقد کنیم وگرنه اعتماد مردم را از دست می‌دهیم.

ابزار وبلاگ