جمعیت اسلامی پرستاران ایران

تاسیس یکهزار و سیصد و هشتاد هجری شمسی

جمعیت اسلامی پرستاران ایران

تاسیس یکهزار و سیصد و هشتاد هجری شمسی

جمعیت اسلامی پرستاران ایران

"جمعیت اسلامی پرستاران ایران" بعنوان اولین تشکل صنفی - سیاسی- اجتماعی - آموزشی و اطلاع رسانی - خدمات رسانی در حرفه پرستاری به همت تنی چند از فارغ التحصیلان پرستاری دانشگاه تهران در سال 1380 تاسیس و در بیست و پنجم خرداد هزار و سیصد و هشتاد و یک موفق به اخذ موافقت کمیسیون ماده 10 احزاب وزارت کشور و پروانه دائمی فعالیت کشوری از وزیر کشور وقت آقای سیدعبدالواحد موسوی لاری به شماره پروانه 181/42/1/الف گردید. اولین مجمع عمومی در سال 1381 برگزار گردید و هیئت رئیسه و دبیرکل انتخاب شدند. اولین دفتر جمعیت در خیابان باقرخان تاسیس گردیده و با تلاش هیئت مدیره در کمتر از 3 سال جمعیت اسلامی پرستاران ایران به یکی از 10 تشکل برتر کشور در رتبه بندی خانه احزاب وزارت کشور تبدیل شد. واحدهای آموزش، انتشارات، رفاه و تورهای مسافرتی، کارت های اعتباری، خدمات لیزینگ، بیمه ، کامپیوتر،موبایل، خدمات حقوقی، عضویت، سیاسی و ده ها خدمت دیگر برای جامعه پرستاری و پزشکی راه اندازی شده و شعب جمعیت در شهرستان ها تشکیل و رابطین بیمارستان ها انتخاب گردیدند. تعاونی های مصرف و مسکن در سال 1385 از وزارت تعاون مجوز گرفته و فعالیت خود را آغاز کردند. مجوز انتشارات از وازت ارشاد ، موسسه اموزشی از وزارت علوم، اولین نشریه روی گیشه پرستاران به نام هفته نامه جامعه پرستاری از وزارت ارشاد نیز اخذ و هریک در حوزه پرستاری شروع به خدمت رسانی کرد و صدها عنوان کتاب و هزاران نسخه نشریه طی سال های گذشته منتشر و به جامعه پرستاری و پزشکی عرصه شد. جمعیت اسلامی پرستاران ایران همواره یکی از تشکل های فعال در مسائل صنفی و حرفه ای پرستاران و با ارتباط مستمر با مراکز درمانی ، وزارت بهداشت، دولت، مجلس شورای اسلامی بالاخص کمیسیون بهداشت و درمان و نیز فراکسیون تشکل های مردم نهاد ، نهاد ریاست جمهوری ، سازمان برنامه و بودجه و ... بوده و در بسیاری از موارد انتقادات تند و صریح مسئوالان این تشکل در حوزه مشکلات صنفی و معیشتی پرستاران در رسانه ها منعکس و با همکاری دیگر تشکل ها منجر به اصلاحاتی نیز شد.

اوقات شرعی

ه گزارش ایلنا، متن کامل یادداشت دکتر سیدحسن قاضی زاده هاشمی به شرح زیر است:

« پزشک، پرستار و تمام اعضای گروه های پزشکی، واسطی بین پروردگار و مردم هستند تا هنگام نیاز انسان ها به کمک آنها بشتابند و جان بیماران را نجات دهند. در این میان، پرستاران نقشی بی بدیل بر عهده دارند، نقشی که اینک آن چنان که باید ایفا نمی شود.

متاسفانه امروزه پرستاران در بسیاری از موارد، کارهای مربوط به بهیارها را انجـام می دهـند و نوع بهره منـدی از توان حرفه ای آنها، گاه محدود به اموری می شود که باید بر عهده بهیار و یا حتی کمک بهیار باشد.

بدیهی است که مراکز درمانی کشور به وجود بهیار و کمک بهیار نیاز دارند و اگر نسبت به تربیت این نیروها اقدام می شود، از یک سو برای رفع نیاز کادر درمانی است و از سوی دیگر برای ارتقای جایگاه پرستاری در نظام سلامت کشور.

پس اینکه عده ای با شایعه پراکنی تلاش می کنند چنین القا کنند که این نیروها جایگزین پرستاران می شوند، نه تنها صحت ندارد که مرتکب نوعی بداخلاقی غیر حرفه ای شده اند.

رو در رو قرار دادن گروه های پزشکی و سایر گروه ها در جامعه را که اینک بر شدت آن افزوده شده از روی حسن نیت نمی بینم و امیدوارم ایجاد تقابل بین بخش های مختلف نظام سلامت صرفا از روی بی اطلاعی باشد، نه به دلایل دیگر.

باز هم تاکید می کنم در مورد پرستاران هم مانند سایر گروه ها، آنچه در چارچوب اخلاق، شرع و قانون تشخیص دهیم و در توان داشته باشیم به حول و قوه الهی انجام خواهیم داد.

معاونت درمان و معاونت پرستاری وزارت بهداشت می توانستند همچنان که تعرفه های پرستاری بخش خصوصی را به شورای عالی بیمه ارسال کردند، در مورد سایر تعرفه ها نیز به همین نحو عمل کنند و بجای بدهکار شدن، خود مطالبه گر دستگاه های دیگر باشند اما واقعیت این است که مجلس شورای اسلامی از هشت سال قبل تاکنون هیچ بودجه ای برای اجرای مصوبه خود پیش بینی نکرده است و در طول هشت سالی که وضع اقتصادی کشور به لحاظ درآمدهای نفتی بسیار مناسب بود، اگر مجلس و یا دولت وقت، علاقه مند به اجرای این مصوبه بودند، باید برای آن تأمین اعتبار می کردند.

با این حال از معاونان خود خواسته ام، تعرفه های خدمات پرستاری را برای سیر مراحل قانونی به شورای عالی بیمه ارسال کنند تا بیش از این شرایط سوء استفاده برای عده ای فراهم نشود؛ گروهی که مقاصد دیگری غیر از منافع مردم و کارکنان شریف حوزه سلامت و جامعه پرستاری را در ذهن دارند.

ایمان دارم که آینده مشخص خواهد کرد چه کسانی در پی استیفای حقوق مردم، پرستاران و تیم سلامت هستند و چه کسانی مسیر دیگری را دنبال می کنند.

نه امروز و نه هیچ وقت دیگر، کسی نمی تواند جایگاه اثرگذار پرستاران را در تیم درمان انکار کند اما این که برخی افراد فضای موجود را غبارآلود کنند تا به اهداف شخصی خود دست یابند، از همان دست بداخلاقی هایی است که بخشی از مشکلات جامعه امروز ما از آن منشاء می گیرد.

در ماه رحمت الهی، از خداوند بزرگ و مهربان برای یکایک همکاران پر تلاشم در نظام سلامت آرزوی عاقبت به خیری دارم و یک بار دیگر تاکید می کنم، حل مشکلات تنها در سایه همراهی و همدلی و توکل به خداوند میسر می شود. امیدوارم همه ما با سعه صدر در مسیر خدمت به مردم گام برداریم.

ابزار وبلاگ